relatiewerkplaats oost
werkwijze

Aanmelding, behandeltraject en kosten

 

Aanmelden gaat per mail (zie contact). In overleg wordt er een intakegesprek gepland.

De intake staat in het teken van kennismaking en verkenning. Wat speelt er en wat hoop je / wat hopen jullie te bereiken.

Relatie therapie
Er wordt ingegaan op de EFT methodiek, jullie mogelijke eerdere ervaringen met therapie en de verwachtingen van relatietherapie.
Josine zal aangeven hoe de therapie er in grote lijnen uit kan gaan zien.

In Fase 1: staat jullie interactiepatroon centraal. Jullie gaan die in de therapie uitgebreid onderzoeken. Hoe ziet dat patroon eruit als als de spanning tussen jullie oploopt / als je niet goed in je vel zit? Wat maakt dat er verstarring ontstaat / dat het vastloopt? Welke onderliggende gevoeligheden spelen er mogeliijk mee? 

In Fase 2: gaan jullie je richten op hoe je elkaar beter kunt bereiken en hoe je de verbinding kunt herstellen als je elkaar bent kwijt geraakt.
Vervolgens wordt onderzocht wat er nodig is om jullie liefdesrelatie goed te onderhouden.

Een gemiddeld traject bestaat uit 6 tot 10 gesprekken. De frequentie is meestal 1 x per 2 weken.

De gesprekken kosten 140 euro (btw vrijgesteld).
Deze therapie wordt niet vergoed door de zorgverkeraars.

Individuele therapie
Fase 1: waar loop je tegen aan / waar wil je mee aan de slag? Wat gebeurt er met je als de stress oploopt / als je het gevoel hebt dat je vast loopt en klem zit / hoe voel je je als je niet goed in je vel zit? In welke situaties doet zich dat voor? Hoe zag jouw leven de afgelopen jaren er uit / waren er ingrijpende gebeurtenissen / was er een levensfase overgang / wat breng je mee vanuit je gezin van herkomst en je jeugd? We onderzoeken welke onderliggende gevoeligheden een rol spelen bij het huidige vast lopen / niet goed in je vel zitten.

Fase 2: hoe kom je tot betere verbinding met jezelf? Wat is er nodig om dit goed te onderhouden?

Gemiddeld traject bestaat uit 4 tot 6 gesprekken. De frequentie is meestal 1 x per 2 weken.

Bij burn out klachten gaat  Fase 1 vooraf aan een traject dat gericht is op van herstellen van energie en mentale veerkracht. 

De gesprekken kosten 100 euro (btw vrijgesteld).
Deze therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.