relatiewerkplaats oost
over

Over

Relatiewerkplaats Oost is de privépraktijk van Josine de Bont - Planje in Amsterdam Oost. Ze is een ervaren therapeut, gespecialiseerd in EFT relatietherapie  en individuele therapie.

Relatietherapie
Een sterke relatie geeft betekenis aan het leven, voegt iets essentieels toe en biedt bescherming. Een goede relatie geeft veerkracht en maakt gelukkig.
Iedere relatie kent echter ook moeilijke periodes. Meestal kom je daar samen weer doorheen. Drukte, geleefd worden, grote zorgen, ingrijpende gebeurtenissen – en vooral de opstapeling er van – kunnen er toe bijdragen dat het behoorlijk moeilijk wordt om er weer goed uit te komen. Wanneer dit niet lukt, kun je in een vicieuze cirkel terecht komen van over en weer beschuldigen of beschuldigen en terugtrekken, die moeilijk te doorbreken is.

Relatietherapie kan daarbij helpen. Het helpt om de onrust en conflicten te verminderen en het verbonden voelen te versterken. Het leert je onder andere om je specifieke behoeftes in de relatie beter te bespreken en om weer meer oog te hebben voor elkaars kwetsbaarheden.

Individuele therapie
Het leven komt voortdurend met vragen en uitdagingen, die inzet en vaak ook aanpassingen verlangen. We hebben manieren (patronen) ontwikkeld om dit goed op te vangen. Soms merk je dat je dat al een tijd veel minder goed af gaat. Je loopt vaker vast en zit niet goed in je vel - je bent snel geirriteerd, je voelt je vaker onzeker of bent gespannen en hebt misschien ook lichamelijke klachten.
Ingrijpende gebeurtenissen en te veel geleefd worden zijn vaak elementen, die maken dat het je nu niet lukt om om te gaan met wat er op je af komt. Er ontstaat opstapeling en je mentale veerkracht neemt af. Wanneer je toch weet door te gaan, maar de situatie erg belastend blijft en de klachten dus niet afnemen kan het ontwikkelen tot een (beginnende) burn out.
Wat in je leven niet verwerkt is blijft van tijd tot tijd aandacht vragen. Juist in zo'n periode schuift dat vaak weer naar voren. Word je daarbij (vaak ongemerkt) te veel geleefd, dan kan het zijn dat het je minder goed lukt de verbinding met wie jij bent en wat goed voor je is te voelen.

Door in therapie dat te onderzoeken - daar aandacht aan te geven, ontstaat er ruimte en kom je geleidelijk aan weer dichter bij jezelf. Je krijgt meer gevoel voor wat je nodig hebt om goed in het leven te staan.