relatiewerkplaats oost
over

Over

Relatiewerkplaats Oost is de privépraktijk van Josine de Bont - Planje in Amsterdam Oost. Ze is een ervaren relatie- en gezinstherapeut, gespecialiseerd in relatietherapie (methode EFT en Gottman) en intuïtief systemisch coachen.

Relatietherapie
Een sterke relatie geeft betekenis aan het leven, voegt iets essentieels toe en biedt bescherming. Een goede relatie geeft veerkracht en maakt gelukkig.
Iedere relatie kent echter ook moeilijke periodes. Meestal kom je daar samen weer doorheen. Drukte, geleefd worden, grote zorgen, ingrijpende gebeurtenissen – en vooral de opstapeling er van – kunnen er toe bijdragen dat het behoorlijk moeilijk wordt om er weer goed uit te komen. Wanneer dit niet lukt, kun je in een vicieuze cirkel terecht komen van over en weer beschuldigen of beschuldigen en terugtrekken, die moeilijk te doorbreken is.

Relatietherapie kan daarbij helpen. Het helpt om de onrust en conflicten te verminderen en het verbonden voelen te versterken. Het leert je onder andere om je specifieke behoeftes in de relatie beter te bespreken en om weer meer oog te hebben voor elkaars kwetsbaarheden.

Coaching
Het leven komt voortdurend met vragen en uitdagingen, die inzet en vaak ook aanpassingen verlangen. We hebben manieren (patronen) ontwikkeld om dit goed op te vangen. Soms merk je dat je dat al een tijd veel minder goed af gaat. Je loopt vaker vast en zit niet goed in je vel;  je bent snel geirriteerd, je voelt je vaker onzeker of bent gespannen en hebt misschien ook lichamelijke klachten.
Ingrijpende gebeurtenissen en te veel geleefd worden zijn vaak elementen, die maken dat het niet lukt om om te gaan met wat er op je af komt. Er ontstaat opstapeling en je mentale veerkracht neemt af. Wanneer je toch weet door te gaan en de situatie behoorlijk belastend blijft, kan het leiden tot overspannenheid of een (beginnende) burn out.

Wat in je leven niet verwerkt is, blijft van tijd tot tijd aandacht vragen. Juist in zo'n periode schuift dat vaak weer naar voren. Door het geleefd worden en de overbelasting sta je minder goed in verbinding met jezelf. Wat goed voor jou is -  is moeilijker te herkennen en ook om het navolging te geven.

Door dat te onderzoeken - daar aandacht aan te geven, ontstaat er ruimte en kom je geleidelijk aan weer dichter bij jezelf. Je krijgt geleidelijk aan weer helder wat je nodig hebt om goed in het leven te staan.